Drewniana kuchenna podłoga budzi jedynie pozytywne skojarzenia. To nieodłączny atrybut wiejskich domów – elegancka, a jednocześnie przyczyniająca się do tego, że w domu panuje przytulna atmosfera. Oczywiście, nie każdy może sobie na nią pozwolić.
Drewniane podłogi są drogie, nie radzą sobie też najlepiej z warunkami panującymi w kuchni, zarówno z dużą wilgotnością, jak i ze skokami temperatur. Na szczęście, nie oznacza to wcale, że marzenie o drewnianej podłodze znajduje się poza naszym zasięgiem. Tam, gdzie proste sposoby zawodzą, można sięgać po skuteczne triki. Jednym z nich jest, z pewnością, postawienie na płytki drewnopochodne Eiche.
Kolekcje Eiche są znane już od lat. Nic nie wskazuje przy tym na to, aby w najbliższym czasie miały wyjść z mody. Trudno się temu zresztą dziwić. Producent kafelków dał się poznać jako firma dbająca nawet o drobne szczegóły. Płytki imitują drewno tak dobrze, że są niemal niemożliwe do odróżnienia od klasycznej podłogi drewnianej. Są jednak tańsze i bezsprzecznie wygodniejsze w użytkowaniu.